Tuesday, February 20, 2007

Het zwarte schaap

De politie heeft het duingebied bij Katwijk uitgekamd op zoek naar een gewapende man in een camouflagepak. Na een tip van een wandelaar rukte de politie uit met een helikopter en agenten te voet, op mountainbikes en in auto's voor een ruim twee uur durende zoektocht. Die leidde uiteindelijk naar een 15-jarige jongen met een namaakwapen.

De scholier vermoedde na het zien van de helikopter dat de politie naar hem op zoek was, waarna hij het zelfgemaakte nepwapen thuisbracht en zich in het duingebied verschool. Een agent zag hem uiteindelijk lopen in het legerpak. De jongen bleek thuis nog vijftien andere zelfgemaakte nepwapens te hebben. De wapens werden door de politie in beslag genomen, omdat ze echt genoeg leken om te gebruiken voor bedreiging of overvallen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet wapens en munitie. Het Openbaar Ministerie beslist over de vervolging van de jongen.

Tsjonge waar zijn de tijden gebleven dat er "oorlogje" gespeeld kan worden. Lekker met je vriendjes door de straten en bosjes heen slenteren en elkaar beschieten. Dood neer vallen en even later weer opstaan of gewoon doen alsof je niet geraakt bent. Die jongen was waarschijnlijk gewoon met zijn vriendjes aan het spelen en kon ze niet vinden. Vervolgens is hij gewoon op pad gegaan om ze te zoeken en waar kan je je dan het beste verstoppen? Ja natuurlijk in de duinen. Zijn vriendjes zaten al lekker met z'n allen thuis.

Dat toevallig nou een wandelaar die jongen heeft gezien en aangezien heeft voor een militair met een missie. Die wandelaar moet een ouwe van dage zijn geweest die opeens een beeld kreeg dat het land werd binnen gevallen door de vijanden. Die is vervolgens meteen naar de politie toe gegaan en heeft alarm geslagen. De politie vond dit natuurlijk een spannende missie, ze hadden toch toevallig niks te doen, en is meteen met zwaar materieel uitgerukt. De agenten sprongen op hun fiets, in de auto, op hun paard en in de helikopter om deze klus eens te klaren. Wat een spanning en sensatie vonden die agenten wel en smeden een plan. Na een zoektocht hebben ze de jongen overmeesterd en meegenomen voor een glaasje limonade met een rietje en om hem daarna weer net jes bij zijn moeder te brengen.

Zo zie je maar weer dat er eigenlijk helemaal niets verandert is ten opzichte van vroeger. De grote mannen, die vroeger klein waren, met z'n allen tegen de zwakste.