Thursday, March 29, 2007

Verkeerde moment en plaats

Een 16-jarige scholier uit Berlijn is overleden na een avondje zogeheten comazuipen. De jongen had 4,8 promille alcohol in het bloed toen hij een maand geleden in het ziekenhuis in coma werd opgenomen. De scholier had in korte tijd 52 glazen tequila naar binnen gewerkt.

De politie onderzoekt of de caféhouder of andere bezoekers van het dranklokaal kunnen worden vervolgd omdat zij de jongen niet hebben gestopt. In Duitsland is naar aanleiding van dit geval een nationale discussie losgebarsten over alcoholmisbruik onder jongeren.

Het moet niet gekker worden met die Duitsers. Straks wordt een bezoeker van het café nog aansprakelijk gesteld omdat hij toevallig op dat moment aanwezig was. Dan zit je lekker een biertje te drinken in de kroeg en staat er een snotneus van 16 jaar naast je te drinken. Je hebt helemaal niks door en dan kan je ook nog vervolgd worden, omdat je toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.

Wat is er toch aan de hand? Kan je worden vervolgd omdat een jongen zeer onverantwoordelijk bezig is geweest en thuis had moeten zitten en jij toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was?