Friday, March 23, 2007

Papegaaitje leef je nog......

Wie zorgt dat een supermarkthouder uit het Gelderse Vierhouten zijn papegaai terugkrijgt, mag één minuut gratis komen winkelen. Het dier is twee weken geleden gestolen uit zijn nachthok, dat bij de supermarkt stond. De vogel is ongeveer vijfhonderd euro waard.

In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart werd de deur van de supermarkt vernield. De volgende ochtend bleek niets uit de winkel gestolen, maar was de vogel wel verdwenen. Wie iets weet van de verdwijning van de edelpapegaai wordt verzocht de politie te bellen. Hij maakt kans op een minuut grabbelen in de supermarkt.

Wat zou het signalement van de papegaai zijn. Is ie blauw? Paars? of Geel? Heeft ie een snor? Een bril? Blauwe ogen? het lijkt wel een beetje op de oud hollands spelletje. Maar hoe weten we nu hoe die papegaai eruit ziet. Misschien is ie wel ontsnapt en heeft hij een goed tehuis gevonden of heeft ie een vriendinnetje gevonden en zijn ze samen gaan wonen.

In iedergeval als die papegaai terug wordt gebracht door iemand en een minuut mag gaan winkelen, dan komt die winkelier er niet zo goed vanaf. Die papegaai is 500 euries waard en in een minuuut tijd kan je die winkel bijna helemaal leegroven en kom je boven die 500 euro uit.

Als die dief van de papegaai nu een beetje slim is brengt hij die papegaai terug en zegt ie dat ie hem ergens heeft gevangen. Vervolgens mag hij lekker gaan shoppen en niemand kraait (of wat voor geluid een papegaai maakt) meer naar die papegaai.

Dus al met al kan die winkelier beter een nieuwe papegaai kopen!

No comments: